Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Ordgeggamoja i sommarhetta"


Bekräftelsebehov i hönshuset



Jattzå!
Här damp det ned en svart stork
Bland biljard borden. ..igen.

Och människor som drar sina kön
För att få in en stöt mot en bättre
Framtid

Med den vita bollen som knuffar ner
Alla andra färger bort från bordet
In i sina hålor där de hör hemma

Thelonious Monks toner dunkar
Svävande fram bland ohälsosamma
Tobaks slingor som rymt från tillvarons
otillgängliga Ventilationssystem

Det ska faan vara en vinnare
Bland loseers men hon stöter
sina sko t t på var mans bord

Som den vandrande Overlord
Hon är Diana den underbara

Tids nog skall även du få till en
Ökänd pokal med ett fett
vandringspris snart sagt

Där du återigen begår din
Balansakt och visar upp din
Stora manövreringskonst på
Spänd lina inför lystna ögon

Med att bli dömd eller bedömd
Berömd och uppskattad

Efter tycke och smak i samhällets
iakttagande ögonblicks tillfällen

För
alla kan åtrå och ingen kan
motstå, var mans handlösa
Fall . ..när man står där
ensammes utanför

Men i verkligheten bara vill
Komma in

till evighetens grådisiga
mysterium och andas ut

Då man till sist får ta på
sig sina lingontofflor och

Visa upp sig som den kärleks-
törstande smurf man verkligen är

Utan att någonsin behöva
ta sig upp på styva linan
Och bevisa någonting igen


Bara få slacka omkring
och känna sig helt normalt ding.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-06-28 11:22



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
En positiv text som glädjer. Tack.
2018-06-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Det var en rolig "geggamoja", du bjöd på!
2018-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP