Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Midsommardans

Blomman på ängen
så vacker att titta på
solen den klättrar
mot himmelen den blå

Flickan där på vägen
med vindarna hon går
på huvudet så fagert
en blomkrans i sitt hår

På grenen två fåglar
som sjunger så skönt
att sommaren regerar
och allting lyser grönt

Långbord i gräset
potatis och sill
nybakat bröd
och nubbe därtill

Jordgubbar på landet
små smakrika bär
äts med livlig lust
när sommaren är här

Musiken vid bryggan
den hörs över vatten
en midsommardans
kan pågå hela natten

Sju sorters blommor
tätt intill ett öra
kärlekens drömmar
kan sinnen beröra

En kärlek som dansar
så själen blir yr
ett äventyr i mörker
till morgonen gryr

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 522 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-06-21 12:56



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En riktig midsommardikt. Tål att läsas upp!
2018-06-24

  överlevaren VIP
Härliga sommar....fint skildrat!
2018-06-23

  ResenärGenomLivet VIP
Undrar hur länge vi får behålla den traditionen...fint skrivet i alla fall...
2018-06-23

    Birgersdotter VIP
Midsommarhyllning
2018-06-21

  Blomma-Stjärna VIP
- en drömsk och ljuv lovsång till morgondagens midsommar - !


2018-06-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert diktar du om sommarens största helg, i fina rim med flyt.
2018-06-21

  Feliaxel VIP
Midsommardans det är många som gillar traditionen
2018-06-21

  aol
Underbart mjukt smeker dikten hjärtat,
2018-06-21

  Stay Golden
TJOHOOO!
2018-06-21

  Larz Gustafsson VIP
En avskyvärd tradition.
2018-06-21

    ej medlem längre
Vacker dikt om sommarens höjdpunkt i naturens famn!
2018-06-21

  M.Eta
Fin hyllningstext till midsommar!
2018-06-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO