Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mjölkrummet

 

 

mot, och för, benet
brännässla och värme, doften av
och smärtan

 

som doften av, och för
mjölken som hälldes ner
i kannorna

 

Fru Nilsson i
gummistövlar (enbart till för
mjölkning)
bjöd på varm och faktiskt
ganska äcklig men ny
mjölk

 

stryker med handen mot väggen, spindelväven
fastnar i minnet och smutsen
ska liksom vara där
tillsammans med mjuka
mular och tungor
som slingrar sig kring hötussen

 

koskiten
fast på haser och i golvplankorna
skrapan som försöker göra
rent

 

kossakroppen
där jag lutar huvudet
stannar länge
och jag bär med mig inandningen
hela livet

 

på vägen ut böjer jag mig
och klappar kattungen
som landat i skålen med nymjölkad
mjölk

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av catharina.jerbo VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-21 18:51



Bookmark and Share


  S-E Forslin/same
Underbar gestaltning av Meningen med livet. Unnar dig verkligen lyckan i att vistats inom DEN!
2018-07-13

  jba VIP
Tjusigt!
2018-06-21
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP