Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En generaliserad version av de ord jag bara måste få sätta på pränt för att fånga de tankar, känslor och funderingar som rusar runt inom just nu ... - Publicerad tidigare här i oktober 2015


När förtroende och tillit blir sviket ...

... gång efter annan
med stigande konsekvenser
ju äldre ett barn på väg
mot vuxenheten blir ...

Då behöver
den unge vuxne
någon vuxen 
som kan ge
hjälp och stöd
med att bygga upp
förtroendet och tilliten igen ...

Det är så smärtsamt
i såväl själ som hjärta
att tvingas se på
när ansvariga 
som är tilltänkta
att ge hjälp och stöd
till en ung i akut nöd ...

... är mer intresserade
av att få den unge
att utan ifrågasättande
göra som de vill
oavsett konskvenserna
för den unges 
självkänsla, förtroende och tillit ...

... än att ge
det stöd och den hjälp
som den unge behöver
för att skydda sig
från sina egna tidigare misstag
som bidragit till
att den unge befinner sig
i den akuta nöd 
den gör här och nu idag ...

Att jag ej
är ensam om
att maktlöst bevittna
när sådant här sker
där ingen som kan 
och har makt att fatta 
rätt beslut
ens den man 
älskar, bryr sig om
och tycker om
verkar vilja se
vad den verkligen behöver ...

... är ingen tröst 
eller mildrar maktlöshetskänslan
inom mig ...

Ty här och nu
är det den
som är mitt allt
vars välmående
och framtida förutsättningar
som är allra mest väsentligt för mig!

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 805 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-06-22 02:11



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Texten handlar inte om mig utan om just relationen vad avser förtroendet och tilliten mellan primärt barn och vuxenvärlden!
2018-06-22

  Annie b'larsson VIP
Det låter som om du pratar om en vuxen du känner till, som sviker ett vuxet barn, eller i alla fall en nära människa till dig. Det är alltid det värsta som finns när ett barn, litet eller halvvuxet, blir sviket. Det riskerar få så tråkiga konsekvenser. Jag hoppas det går att reda ut på något sätt.

ps. Vill tillägga, att jag kan ha förstått fel och då blir förstås mitt inlägg fel.
2018-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP