Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag säger inte

Jag säger inte
att det vi gjorde
var bra

vek pappersplan
under bänken
med låtsat intresse
som täckmantel

lärarrygg signalerar
kasta
frökenkropp
attackeras
av hårt vikta
bombplan

våra oskyldiga miner
bekräftade
leenden i mjugg
berättade utåt för
vuxenvärldens
kantvakt

inåt mot
grupptryckets sötma
som gav skydd
åt växande jag

att vi är starka
och smidiga att
skapa vår egen
generation
och dess hjältar

fria från påbud
som hämmar

modiga nog
att bryta upp
från det självklara
och gå med i
pubertetsfacket

Jag säger inte
att det vi gjorde
var bra

men jag förstår
och jag vill förstå
den spröda linje
som ritas jäms med
slutna ansiktens
hårda hud

linjen som skiljer
oss åt för att alls
ha något att förena

kostnaden var ändå
för stor sett från
andra hållet
där inget förmildrande
leende hittade in

kostnaden är för stor
lärare som
förbrukas ruta för ruta
lik avrivet toalettpapper




Fri vers av Petter Wingren
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-22 06:53



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Oerhört bra och klokt!
Gillar särskilt spröda linjen ....!
2018-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren