Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När allting går överstyr i rusets tecken.


Glad Midsommar?

 

 

Midsommars rus

spyor på blommig blus

det drickes skål

på midsommars bål

 

ät o svälj

det är ju helg

nu ska vi glada vara

o inte på spriten spara

 

sen blir det dans kring stång

vi sjunger grodors glada sång

så göra vi när vi tvättar kläder

och nu blir det ett jädrans oväder!

 

snart tar glada festen slut

ingenting är som förut

samma visa varje år

ruset det består

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-06-11 11:29



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Bara man slipper "Små grodorna" så blir det nog kul!
2022-06-20

  Cikoria Blå VIP
Fin rytm i denna sång.
Midsommarnatten är härlig och lång!
En del firar säkert på detta sätt.
Men de flesta av oss har nog bättre vett.
2022-06-11

    Lena Staaf VIP
Nykter beskrivning av midsommarens förlustelser. Jag är själv ingen vän av ruset. Har sett för mycket elände.
2022-06-11

  Kungskobran VIP
Så kan det gå
alla flickor små
bland timotej och klöver
när midsommarnatten är över

2022-06-11

  Susen VIP
"Ruset det består" Fint fångat om midsommarens innehåll här
2022-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP