Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grekland, Grekland

I lördags höll Alexandra Pascalidou ett föredrag om Grekland på Malmö Stadsbibliotek. Framför allt uppehöll hon sig vid de problem som grekerna fått vidkännas pga EUs och EMFs villkor för att hjälpa Grekland.
Men.
Inte ett ord om vad som kan göras åt grekerna situation.
Inte ett ord om pension vid 50 års ålder. Inte ett ord om lön för imaginära statliga befattningar.
Inte ett ord om att det kanske är dags att lägga ner det grekiska försvaret. Det finns knappast något kvar för Grekland att försvara. Alexandra Pascalidou menade att Grekland köpt ubåtar av Tyskland för att kunna försvara sig mot Turkiet. Vilket hon ironiserade över eftersom såväl Grekland som Turkiet är med i Nato. Sanningen är dock den att Grekland aldrig har betalat för ubåtarna som byggdes för att rädda jobb i Tyskland och det var Tyskaland som slutligen betalade.
Inte ett ord om hur man skall få skatteskygga greker att betala skatt. Kanske Inga Britt Ahlenius skulle kunna överta styret av Grekland?
EUs jordbruksprodukter subventioneras både inom EU och när de exporteras. På samma sätt kan Greklands varor och tjänster subventioneras och säljas. Grekerna får arbete, de tjänar pengar och de kan betala skatt. En form av modern Marshallhjälp.
Inte ett ord om att det kunde vara rimligt att de grekiska redarna betalade skatt till grekiska staten. Nu får de dessutom skatteförmåner för att kunna hålla världens största flotta näst Japans med en omsättning på 15 miljarder EUR.
Inte ett ord om den lögnaktiga grekiska redovisningen till EU. Förvisso inte bara grekernas fel med en bristande kontroll från EUs sida, men EU förväntade sig en viss sanningsenlighet från Greklands sida.
Inte ett ord om att familjerna Karamanlis och Papandreou bör sättas i politisk karantän.




Prosa av Gunnar Barkenhammar
Läst 140 gånger
Publicerad 2018-06-22 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar