Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färdskrivare i personbilar

I varje lastbil finns en färdskrivare för att chauffören inte skall frestas att köra över lagstadgade åtta timmar. Här kan polisen också se med vilken hastighet lastbilen har framförts.
Det borde vara möjligt att införa färdskrivare även i personbilar och på motorcyklar. Vilket torde vara ett effektivt sätt att få ner hastigheterna i tätorterna och framför allt få ner antalet trafikolyckor. Och trafikpoliserna kan ägna sig åt andra uppgifter än hastighetskontroller.




Prosa av Gunnar Barkenhammar
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-22 13:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar