Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

midsommartoner

midsommar -

det är en tidig timma
jag sätter en ros i mitt hår
och snurrar lojt i min hänggunga

med moln och blåst
har dagen börjat
med regn i luften -

en kopp te
och en cykeltur
till krusad pool

ligger på läktaren
och vilar tills solen
plötsligt värmer

det kalla vattnet pockar
det lockar inte
men har jag tagit mig ända hit så
inte fegar jag nu

jag simmar på
bland andra
som simmar under samma moln
och vajande lövträds grenar

i bastun stannar jag
gör lite tai-chi
tills värmen når
ben och märg

en snabb kalldusch
badet stänger

jag ser en försenad man
mötas av vita gallergrindar

-

idag fortsätter VM
men inte än
- jag snabbar mig hem!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-22 22:32



Bookmark and Share


  ULJO
"idag fortsätter VM" Härligt men smärtsamt
2018-06-25

    Elisabeth Nilsson VIP
En mysig "dagsvers", som man mår bra av att läsa.
2018-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP