Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Styva luftrötter

Den första hinken
sättpotatis i första raden.
Ett ivrigt pärlband
mot horisonten.

Styva luftrötter är vackert.
Ymnigt violetta tränger de
upp sig igenom luften
från den gamla potatisen.
Åtrår luften.

Tre plogfåror snart satta.
Att verkligen sätta ner liv i jorden.
Mer ska det bli.

Hela dagen sätts
plogfåra för Plogfåra.
Jord överallt. Det regnar.
Det är detta som kallas smuts.
Tvättar mig i bara gräset.
Odlar liv.

Uppehåll i regnet.
I förgrunden,
kasserade ruttna potatisar
som inte kan växa.




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-23 11:51



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Känner nästan doften av jord när jag läser din text. Väcker fina minnen.

2018-06-23

    Sefarge VIP
Skönt att känna att
man ej är den enda
som satt (tidig)potatis
(sent)!
Mustig skildring av träd
-gårds livets 'vedremödor'
;)


2018-06-23

  HenrysDotter
Underbart! Allt har ett liv och du beskriver det så fint!
2018-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner