Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gengången

Vi vandrade oavbrutet,
du för att överleva,
jag för att behålla dig.
Vi vandrade genom platser,
barndomar, framtider
och bortglömda världar.

Men i den sköra tidens gryning
såg jag hur dina sargade fötter
strävade bort från marken.
Förtvivlat manade jag dig
att öka farten och hålla ut
och samla kraft ur virvlat damm.

Men du var trött.
Du släppte efter och steg allt högre
tills det malande vägdammet
tunnade ut din silhuett.
Du log ditt förlorade leende
och sträckte ut dina armar.




Fri vers av Mats Gyllin VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-23 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Gyllin
Mats Gyllin VIP