Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som sagt; Civilon! Mellanspel!

Som sagt!
Jag har skrivit mycket om Civilon.
Men att jag kunde ljuga om den sanna historien, var jag inte medveten om.
Jag tittade på en Dokumentär på Svtplay.
Som hette, den sanna historien om tjuren Ferdinand.
Numera är den borttagen.
När jag tittade på den...
Var det bara arton timmar kvar tills den skulle plockas bort .
Tror ni mig nu, när jag berättar om vad som hände...
Fortsättningsvis,
-Åh stackars Civilon!
Till en början hade han sitt liv utstakat.
Han skulle strida, precis som en Stridstjur gör.
Men han tyckte inte om att slåss.
Arenan där Fajten skulle äga rum, var fylld med människor i olika samhällsklasser.
Kvinnorna- Det var tydligt, de ville att Civilons liv skulle skonas, och det var deras budskap. Männen å andra sidan, hade ett lite tvetydligare budskap, de undrade OM Civilon skulle dödas!??
Tydligen var det brukligt, att alltid ha en vit näsduk i fickan för gemene Man/Kvinna! En idiot, enligt mitt tycke, sa på spanska(Fick man reda på i den här dokumentären), han kallade matadoren för mes, eftersom att Civilon inte ville slåss, och Matadoren, som då inte drog sitt svärd. Varför skulle han? Undrar jag i det läget! Men för att EN idiot i publiken sa till matadoren, att han var en mes, och att han var feg. Matadoren lyssnade på idioten, drog sitt svärd, och sårade Civilon. Det var inte ett dödligt drag, av matadoren, men det säger helt enkelt en hel del, om människor som vill förstöra, eller inte acceptera läget som det är! Civilon ville inte slåss- Punkt.
Kort efter matadorens drag, började publiken, Ja hela antalet, att vinka med sina vita näsdukar! Och skrek ; Skona Civilon, Skona Civilon! Presidenten, som var på plats i publiken, sa ; Låt gå! Och Civilon plåstrades om, fick ligga i det så kallade stallet med betongväggar!




Bunden vers av Mim
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-24 06:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim