Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansats till livsuppehållande åtgärder

"Du är mig ständigt saknad"
vanställd öppningsfras
fingrarna mot gomen
spräckliga ögonvrål som briserar
inte likt explosioner, de är explosioner.

Ingen vet vart gränsen går
men alla känner överträdelsen
som en associationslek
där du kletat bokstäver på mig
och jag inte kan skrubba bort dem.

Bävan, känner du bävan?
Den när du inser att allt står bortom din kontroll
cancersvulstfjättrad och naken
en geggklump med känslor och drömmar
placerad på avsats till avgrunden.







Fri vers (Modernistisk dikt) av Max Hammarstedt
Läst 349 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-24 14:08



Bookmark and Share


  Apotheosis
Jag gillar hur dikten inte säger allt rakt ut, i ord, utan hur mycket som lämnas att själv känna och uppleva mellan raderna.

Jag gillar också hur du frigjort dig från det begränsade basutbudet av vardagsord som utgör en majoritet av alla texter idag och hämtat ord som är ovanligare och som skiljer din dikt från mängden: ögonvrål, briserar, cancersvulstfjättrad, geggklump...
2018-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Max Hammarstedt