Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en viskning från nordiska sjöar

Som en viskning från nordiska sjöar
En man träder fram i min dröm
Som skugga ur fornnordisk saga
Han förkastat asarnas dröm

I hämnden fann han sin styrka
I hämnden av mor och av far
Han slet dem ur vargarnas käftar
Och svor uppå deras grav

Han undvek valkyrians lockrop
Valde att valhall bedra
Ty hämnden är starkast i Midgård
så Oden vår dväljas ett tag

En nordman som vandrar i natten
Driven av blodtörstens kval
Till ljudet av bultande hjärtan
Önskar han ljuset tillbaks

Han trodde han kärlek förlorat
Att oskuldens tid var förbi
Dömd att i skuggorna vandra
Känna längtan, göra sitt val

Han fick känna hur älvorna dansat
Känna sötman i kärlekens dryck
En tusenårs längtan är över
Hon gav honom ljuset tillslut

Foto art © By Hearty




Bunden vers (Rim) av Hearty
Läst 463 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-24 16:51



Bookmark and Share


  ULJO
Fin lyrik
2018-06-25

  Larz Gustafsson VIP
Asatron är från djävulen, så den gör man rätt i att lämna.
2018-06-24

  Stay Golden
Bless the great bella donna.
2018-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Hearty
Hearty