Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötan inifrån

All respekt åt er
som vill tro
men inte kan

full respekt åt er
som inte vill tro
därför att trons
alternativ
har presenterats för er
mer som kräkmedel
än som ljus i mörker

men noll respekt åt alla
företrädare för vår tids
romantiserade antireligion

misstron

myten att var och en
ensamsalig i kosmos
kan överleva
rent av snudda vid lycka
med ett syniskt
perspektiv på livet

misstro allt och alla
överträffa varandra
i ömsesidigt förakt

kärleken och kroppen
är handelsvaror
på en marknad

det är så vackert
det dyrkade egot
som vägrar ta skit
men gärna sprider
desto mer dynga

vi i misstrosamfundet
köper oss fria
konsumerar
våra hymner
på varuhusen
det enda tempel
där vi förenas
i vår gemensamma
passion

att ingen här är
så urbota blåst
att hen fäster tro
vid någon
eller någonting

projicera på andra
dina egna
tillkortakommanden
ordet förlåt har mist
sin betydelse

...och så var det nån envis trosrest
som klibbar fast från tidigare lager
tron på det goda...
...att människan är god...
...översätts numera
JAG ÄR GOD

så lita inte på nån
utom…
DIG SJÄLV

det är vår tids tro

samhällets
sönderfall

rötan
inifrån




Fri vers av Petter Wingren
Läst 306 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-25 05:50



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ett manifest som sätter fingret på människans övertro på sig själv. Jag har svårt med Gudstro. Men medmänsklighet och att hjälpa andra tror jag på. Det brukar jag göra, trots att jag inte är en ängel.
2018-06-25

  Staffan Nilsson

"men noll respekt åt alla
företrädare för vår tids
romantiserade antireligion"

ett bevis för Guds - eller någon guds - existens löser alla problem
ateism har ingenting med fantasi att göra, bara vetenskaplig metod - den som gett oss bl a IT som religiösa älskar
ateister tar bara ställning till frågan om guds/gudars existens

kristna hinduer muslimer asatroende osv har inte bevisat någonting

de som drömmer om evigt liv eller nirvana är inte vuxna


2018-06-25

  Stay Golden
Lika barn leka bäst, so let us all be good kids huh ;)

Bra text mein herren ^^
2018-06-25

  Viksten
Viktig text
En egotrippad tid
2018-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren