Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Skolavslutning

jag hade gått 6½ år i flickskolan i stan

inte trivts alls

jag skulle gå färdigt

det hade jag bestämt mig för

trots dom dåliga betygen

i dom flesta ämnen

utom i historia och kristendom

där hade vi en bra lärare

som inte fjäskade 

för dom så kallade finare eleverna

dom som hade föräldrar med fina titlar

jag minns än i dag

våndan när jullovet snart var slut

jag kände att jag ville inte

ta bussen in till stan

börja en ny termin

den sista innan examen

jag tog ändå bussen

till stan och skolan

när det var dags

att börja den nya terminen

jag gick in innan det ringde in

och lektionerna skulle börja

tömde mitt skåp

som stod i korridoren

pratade inte med någon

varken klasskamrater eller lärare

tog nästa buss tillbaka hem

gick hem till mormor

hon förstod

dagen efter

åkte jag till arbetsförmedlingen

blev tipsad om flera jobb

jag föll för en plats i en blomsteraffär

jag gick dit

presenterade mig

fick jobbet direkt

började nästa dag

trivdes så bra

fick göra det mesta 

binda blombuketter

hjälpa kunder

så småningom sitta i kassan

när skolan slutade för vårterminen

förstod jag att mina klasskamrater

tagit sin examen

det var då jag började fundera

på att söka en annan skola

där jag kunde trivas och vara mig själv

jag sökte handelsskolan

försäljningsteknisk utbildning

jag kom in

jag slutade i blomsteraffären

någon dag innan skolan började

det var en annorlunada skola

och utbildning

vi var tolv stycken i klassen

som blev ett sammansvetsats gäng

det var det bästa jag gjort

ingen av lärarna hade någon favorit

vi behandlades alla lika

jag fick bra betyg

det bästa det året

jag fick till och med ett stipendium

den första skolan blev för mig

ett dåligt avslut

medan den nya

fick mig att känna glädje

och ett underbart slut på min skoltid

 

anits 25 juni 2018

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-06-25 20:08



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
åh så fint skrivet
det kan vara så vi byter miljö och plötsligt faller pusslet på plats!
Grattis du fick ditt betyg
2018-06-30

  MALVAA VIP
Tiden stannar inte vid en dålig period och du tolkade det exakt som det borde göra, livet går vidare
2018-06-27

  Anya VIP
Oj vilken fin historia. Jag är med från början till slut. Du berättar på ett levande sätt.
2018-06-27

  ULJO
FINT ATT FÅ TA DEL AV DIN HISTORIA
2018-06-26

  Niliboy
Å, va fint! Vilken fin saga. Vad du berättar fint. Allt gott önskar jag dig!
2018-06-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP