Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Civilon-En bestämd död!

Civilon fick som bestämt, ligga inom arenans betongväggar.
Oroliga tider, Tjuren blev drabbad av något slags öde.
Det som går att konstatera är att han dog.
Och troligtvis inte en naturlig död, genom åldringsprocessen.

Det är omtvistat.
Och man kan undra, om det är här de lärde kommer in i bilden?
Många"Om"-Tvistelser, ledde till olika sorters spekulationer.
Det kunde man se i dokumentären!

Spekulationerna nuddade kanske bara vid Civilons död.
Ingen vet med säkerhet vad som hände?
Spekulationerna handlade om att han blev slaktad på grund av matbrist,när inbördeskriget i (Spanien) rasade, eller i alla fall hotet om inbördeskrig.
En andra teori, är att kommunisterna dödade honom.
Och en tredje teori är att Väggarna rasade in, under kriget, så att Civilon krossades av dess tyngd!
Och sedan finns det "vanligt" folk, som menar att han fortfarande lever, och betäcker kor.




Bunden vers av Mim
Läst 211 gånger
Publicerad 2018-06-26 00:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim