Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som är kvar i glaset

är glaset halvtomt eller halvfullt?

nästan halva sommaren har nu gått
och nu får man ångest för att den snart är slut

men halva sommaren är ju ännu kvar
och vi kan ju välja att tro att det bästa är kvar

jag har nu levt mer än halva mitt liv
ska jag då ha ångest över att det snart är slut?

eller ska jag satsa på
att försöka göra den tid jag har kvar så bra som möjligt?

man kan ju inte gå omkring
och hänga läpp över den tid som flytt

man kan inte ändra på det som varit
det man kan ändra på är hur man ser på det som varit

vi har alla gjort dåliga val
och fått ta konsekvenserna av våra val

men man måste se framåt
och man kan välja att minnas det som varit bra

och försöka rätta till sina dåliga val
så att det som är kvar i glaset
blir så meningsfullt och njutbart som möjligt




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-06-26 11:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gjort är gjort. Gå vidare annars förstörs framtiden.
2018-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP