Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tisdagsmorgon




Tidigt slog jag upp mina blå
med sinnena öppna mot världen
njuter av ytterligare en morgon
på den givna levnadsfärden

morgondaggen glittrar i gräset
ögonfröjd i morgontimma
koltrasten sjunger långt bort
kan ljuvliga toner förnimma

luften är klar och lätt att andas
drar djupa befriande andetag
kaffe och knäckebrödsmacka
ler och välkomnar min nya dag






Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2018-06-26 12:17



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så underbart det är att få njuta av allt det där.
2018-07-07

  Magica VIP
Gillar denna. Fint med koltrasten, som jag tycker ramar in dikten med, till en fin helhet. Tisdagar har inte lika jobbig färg heller, inte för mig iallafall. Fin dikt. :)

2018-06-29

    Peter Söderqvist
En sådan vacker morgon så full av löften.
2018-06-28

  MALVAA VIP
Ha en glittrande dag
2018-06-27

  Blomma-Stjärna VIP
Varm och direkt sommarmorgondikt
- vardagens enkla och goda liv!
2018-06-27

  Anya VIP
Vilken befriande morgon. Du fångar livet när det är som bäst.
2018-06-27

  limerick
Fint fångar du dagen med din poesi!
2018-06-27

  Rise Little One
Morgonstund har guld i mun...
2018-06-27

  Respons VIP
En knäckebrödsmacka kan verkligen göra underverk. Det stora finns i det lilla.
2018-06-27

  Fulbergarn
En vanlig sommardag med skönt flyt i text och rim
2018-06-27

  Maria Sundelin VIP
Hoppas morgondagen blir lika bra
Kramar
2018-06-26

  Kungskobran VIP
Dagen är väckt
mörkret är släkt
Optimismen flödar idag
med djupa friska andetag
den nya dagen går
och drömmer om nästa vår



2018-06-26

    Birgersdotter VIP
Härligt positiv och livsbejakande!
2018-06-26

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra, skimrande bilder som mjukt och lätt blir till en underbar morgon.
2018-06-26

  Janina Kaminska
Livsglädje och livsbejakelse i dina ord.
2018-06-26

  aol
En dikt som gjorde mej glad så fint berörande skaldat,
2018-06-26

  överlevaren VIP
Härligt synsätt!
2018-06-26

    Elisabeth Nilsson VIP
En välsignad start på den nya dagen, fångar du så fint i bilder.
2018-06-26

  Niliboy
Mycket vackert å knäckebröd har jagockså Vika bröd från Dalarna där jag jobbat! Ha det så gott Marita! /Birger
2018-06-26

  M.Eta
En skön start på dagen som du beskriver i fina ord!
2018-06-26

  Gunnel Eriksson VIP
Det är de små detaljerna som gör
en bra dag. Du kan både lägga märke
till och beskriva dem. Fint.
2018-06-26

  ULJO
2kaffe och knäckebrödsmacka" En underbar start på dagen.
2018-06-26

  Feliaxel VIP
Bästa starten på en ny dag
Gillar
2018-06-26

  Öknens Ros VIP
att varje dag få vakna upp till en klar och vacker värld är en gåva!
2018-06-26

  StinaJ VIP
Fint levnadstecknat om att fånga dagen.
2018-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP