Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havrekärven

Fältets gula strån
sträcker sig mot skyn
en bön till gudarna
om välförtjänta droppar
kring fältets atmosfär
grenar som frodas
frukter så gröna
från utväxta knoppar

Skördade är fälten
doftar i skymningen
frön som ramlat
blir liv ett annat år
svävande till vindarna
runt atmosfären
grogrund till kärlek
och läkande sår

Buntade till kvastar
strån från ängarna
fyllda med energi
till människor och djur
kalasmat för fåglar
de kvarstannande
ystra där mot himlen
som släppta ur sin bur

Köpt i vinterkylan
havrekärvens prakt
på någon marknad
till glädje och skratt
hängande i granen
på pinnen vid knuten
där snön ligger tät
fågellivets skatt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 392 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-13 08:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vacker fin bild formas inom!
2018-09-16

  överlevaren VIP
Vackert och bra skildrat!
2018-09-15

  M.Eta
En havrekärve full med hungriga domherrar tillhör barndomsminne från mitt barndomshem. Fint, tack för den texten.
2018-09-13

    ej medlem längre
I livet finns så mycket att skörda, även frön till en ny tid.
2018-09-13

  lodjuret/seglare VIP
Sexualkunskap borde verkligen införas som ämne i skolan. Jaså, finns det redan. Det märks det minsann inte mycket av, sedan ungefär 1966... bara i det årtalet finns två sexor. Inte ens 2006 eller 2016 gjordes några större insatser på den inslagna vägen. Nu väntar dock 'skolan' vad som kommer... i den vägen. Själv var jag 'inte där', när det ämnet kom på schemat... Låg troligen hemma i feber, den timmen i veckan. Vad som blir 'hängande i granen' är mera osäkert. Har själv slutat söka träna just grannen i olika 'traditioner'.
2018-09-13

  Maria Sundelin VIP
Får tankar på gamla tider
2018-09-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Trevlig text i höstens tecken!
2018-09-13

  Marita Ohlquist VIP
Fin text i höstskrud!
2018-09-13

  Feliaxel VIP
Ja snart är det dags för den tiden
2018-09-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO