Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre ljus

Jag tror inte på himlen
och att det finns en gud
dock går jag inte sällan
en vandring till hans hus
där kan jag möta friden
och känna lugn och ro
där kan jag symboliskt
tända tre berörande ljus

Det första för vännerna
till heder och förlåt
en låga stilla brinnande
för dem jag sårat mest
ett ljus tänt i välmening
för alla goda minnen
som vi tillsammans haft
och som en vacker gest

Det andra för alla nära
som tvingats resa bort
av sjukdom och svaghet
fått lämnat denna jord
ett ljus tänt till heder
en låga så glödande het
att närheten få känna
i bilder och även i ord

Det tredje för kärleken
till livet och naturen
för floderna och havet
och solen mot det blå
ett ljus för att tacka
att jag får vara med
och känna all skönhet
i tillvaron och att förstå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 245 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-10-11 07:08



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Tre väl tända ljus i din text lyser nu för evigt, de dina valda ord är mycket värdefulla!
2021-10-15

    Lena Staaf VIP
En fin hyllningsdikt till friden och tacksamhet över det vackra i livet och alla som betytt något där.
2021-10-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar hyllning till liv, ljus och kärlek från din poetiska penna!
2021-10-11

  Anya VIP
Åhh, denna var fin. En av mina favoriter bland dina fina texter. Jag skrev också om ljus idag.
2021-10-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om de tända ljusen och deras betydelse.
2021-10-11

  Feliaxel VIP
Finstämda rader
2021-10-11

  Maria Sundelin VIP
Fin tanke kring detta
2021-10-11

  AiA Maria den fria

Tron på medkänsla mångfaldigar ljuset från dina ”tre ljus”.

Tro
Hopp
Kärlek

Tack!



2021-10-11

  Öknens Ros VIP
Värme och ljus i allt det mörka, fint skaldat!
2021-10-11

  alicja lappalainen VIP
en vacker eloge till livet
2021-10-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO