Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Faller

Jag sjunker så sakta
genom dimmiga nätter
där isvakens kyla
ger mig en slags panik
min färd genom själen
har sällan varit god
skör som en rostig spik

Det vackra folket bor
där dimman lättar
jag har aldrig varit där
och inte ens nära
jag har sökt det vackra
men aldrig funnit vägen
jag slänger inget bittert
över de som är kära

Jag svävar på vingar
svarta men brända
breven som jag skrivit
är det ingen som sett
själen är grå men klar
som en putsat glas
det kärleksfulla livet
har tappat sin etikett

Den stängda brunnen
går inte att passera
har aldrig funnit nyckeln
finns inget som berör
jag klättrar på stegen
sakta men säkert
botten känns så nära
som bara målsnöret gör

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 328 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-23 07:03



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande och vackert skrivet.
2021-04-25

    Lena Staaf VIP
Väldigt vackert och tungt.
2021-04-24

  Blomma-Stjärna VIP
om ett hårt och svårt liv
och om fallet ned
mot botten
skriver du
berörande
och
med inlevelse
-
2021-04-23

  Åse Tropp VIP
Så vackert och finstämt!

2021-04-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert, naket och berörande diktat. Det är inte allom givet att få ett bra liv.
2021-04-23

  Marita Ohlquist VIP
Berörande och vemodigt!
2021-04-23

  Feliaxel VIP
Berörande rader
2021-04-23

  Öknens Ros VIP
En resa i det okända, väl beskrivet.
2021-04-23

  Maria Sundelin VIP
Väldigt talande
2021-04-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO