Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattlig strof

En dröm om frid
bär nattens stjärna
du ser den snart
när ljuset ler
silverklar är tiden
och skör dess sång
som en tydlig plog
du den ser

Törnesnåret vilar
där ångesten står
ropar dina drömmar
om nattlig ro
läker gör såren
blott kärleken kan
när dimman lättar
vid ödets bro

Drömmen om frid
bär rymden fram
ljuset det vandrar
likt en dragen lans
en nattlig strof
bjuder harmoni
för örat en njutning
i fulländad nyans

Musik ovan molnen
verklighetens afton
lyssna på stjärnan
en vacker själ
ljuset så bedårande
ensamhetens befriare
ett glimmande svärd
får livet att må väl

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 347 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-10 08:12



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
fridfulla tankar som lockar mig att se ut mot natthimmelen - tack!
2018-09-10

  Eva Langrath VIP
Fin poetisk text
2018-09-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Frid, denna känsla som människan söker, skriver du fantastiskt fint om.
2018-09-10

  Lars Hedlin
Väldigt bra och fint skapat!
2018-09-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text från din penna!
2018-09-10

  stig wikman
Vilken underbar strof.
APPLÅD.
2018-09-10

    Max Poisé
”drömmen om frid”
Något varenda själ suktar efter. Friden ska inte blandas med lugn och vindstilla. Friden är harmoni med sin omgivning.
Bravo:-)
2018-09-10

  Feliaxel VIP
Vackert
2018-09-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO