Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


I gryningens sekund

Det viskas behagligt
där genom fönstret
frosten har gett sig
för gryningens ljus
naturen bär sånger
från tidig dagning
kring trädens krona
hörs vindarnas brus

Solstrålar visar sig
någonstans från öster
den sjunger upp sig
gryningsfågelns kör
blå skimrar färgen
från himmelens ruta
en morgon i sin linda
den morgonen berör

Vid gläntan syns han
den snövita haren
vid nysnöns skimmer
syns lämnade spår
här vaknar gryningen
före soluppgången
det vackra ljuset
i tacksamhet där står

En kylslagen morgon
vaknar så till liv
naturen bjuder glädje
med medel små
solen möter stjärnorna
i gryningens sekund
tiden gör ett andrum
för att kunna förstå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 430 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-06-10 06:25



Bookmark and Share


  Feminaz
Du diktar harmoni och samklanng med naturen.
2019-06-12

  Eva Helene VIP
Fint i ord och bild.
2019-06-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och vacker naturlyrik att njuta av!
2019-06-10

  Blomma-Stjärna VIP
"i gryningens sekund
tiden för ett andrum
för att kunna förstå"
du kan skriva om gryningar så man resonerar med sig själv, om man inte ska vara vaken när nästa uppenbarar sig!
2019-06-10

  Feliaxel VIP
Det är vackert i gryningen
2019-06-10

  Marita Ohlquist VIP
Det är en gåva att vakna till en ny dag och uppleva den med öppna sinnen!
2019-06-10

  överlevaren VIP
Fint skildrat!
2019-06-10

  Lars Hedlin
Väldigt fint skrivit!
2019-06-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
En ny dag oss nått som
ej har kostat oss nå´t än
men hälsar blott gott
den har vi åter fått!
Tack för det Vän!
2019-06-10

  M.Eta
Det är något visst med både gryning och solnedgång. Fint!
2019-06-10

  Maria Sundelin VIP
När livet gnuggar sömnen ur ögonen
2019-06-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO