Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn

Det regnar igen
natt och dag
droppar som tårar
de gör mig svag
sommaren är här
moln vid skyn
regntunga och grå
regn över byn

Det regnar igen
floder blir hav
åska från ovan
sinnen går i kvav
drömmar och minnen
från soliga tider
kanske det slutar
var det lider

Det regnar igen
lediga dagar
allting blir blött
inget behagar
vindarna pinar
allt spolas bort
det svämmar över
utelivet blir kort

Det regnar igen
allting flyter
kylan är besvärlig
humöret tryter
sommar som vanligt
den öde stranden
förväntningar stora
droppar vid handen

Det regnar igen
lämnar sina spår
ingen ljusning
sommaren går
pölarna växer
snart är det höst
luften blir hög
är ingen tröst

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 388 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-11 08:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Hösten är vacker och regnet ger åter liv
2018-09-16

  morgonstjärna VIP
fint rimmat men hösten brukar vara sensationell fin hög klar luft och sprakande färger.
2018-09-12

  Nils-Robert
Men efter regn kommer sol!
2018-09-12

  Blomma-Stjärna VIP
regnig stämning att känna igen sig i ! Men tur att regnet kom ändå och tur att vi fått en sommar utan dess like på hundra år!
2018-09-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Trots allt är det bra att det nu regnar och vattennivåer fylls på. Men visst kan regnet tära på sinnet, om det blir för många regndagar. Hursomhelst. bra diktat och rimmat!
2018-09-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om regnets påverkan, både ute och inne!
2018-09-11

  M.Eta
Det kan vara skönt med en regnig dag, då blir man förlåten om man inte presterar så mycket, bara vilar. Men helst inte för många regniga dagar i taget. Bra text!
2018-09-11

  Maria Sundelin VIP
Jag trivs när det regnar för då måste man inte låtsas om an råkar ha en dålig dag
2018-09-11

  StinaJ VIP
Och regnet det bara öser ner...
Ja så kan det vara. Dock inte denna sommar, så för mig är det verkligen välkommet.
2018-09-11

  lodjuret/seglare VIP
Sparsmakat, omtyckt kanske just därför. Läsningen med vidsyn, säkert på gehör...
2018-09-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Du som alltid
ser till det bästa
rätta, över din text
jag undrar med det
rätta, regn varenda
droppe som vi får är
ett stort PLUS, jag vet
folk som inget vatten
ÄN i sina brunnar HAR...
2018-09-11

  Feliaxel VIP
I år är regnet välkommet efter en torr sommar
2018-09-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO