Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välbehövlig semester

Huset ska målas
i en klar nyans
stå på en stege
ingen aftondans

Gräset det ska skötas
och klippas ganska kort
mycket jobb i trädgården
klart man längtar bort

Tänk att få vistas
på en solig strand
semester vid havet
en drink i sin hand

Båten den ska lagas
brädor bytas ut
på hårt arbete
finns inte något slut

Landet det ska rensas
ogräset i kärran
de lata dagarna
är långt bort i fjärran

Tänk att få vistas
på en solig strand
semester vid havet
en drink i sin hand

Bilen ska poleras
vaxas och bli fin
listerna bör glänsa
likt ett dollar grin

Gångarna kring huset
ska krattas och ses över
en stund för avkoppling
är vad själen behöver

Tänk att få vistas
på en solig strand
semester vid havet
en drink i sin hand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 547 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-07-06 08:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA varma underbara tanke!
2018-07-25

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är verkligen viktigt att ge både kroppen och själen lite ro emellanåt...
2018-07-07

  Blomma-Stjärna VIP
en stor längtan efter kravlöshet när det är semester - lätt att förstå - svårt att få till (- om man, som diktjaget mycket har att sköta båt, hus, bil m.m.)
2018-07-06

  aol
Vilka självförvållade vedermödor, ler.
2018-07-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Kontrastrik semesterdikt, där man kan känna igen både göromålen och önskan om ett annat läge.
2018-07-06

  lodjuret/seglare VIP
Berättelse på rim o kontroll remot, det ser en lysten väl fram emot, det skådas kan i randiga glas, i sanden vilar envar i full extas, hägrande i fjärran regn och sol, ännu väl en stund sittandes i stol...
2018-07-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Se kroppsarbete
som ett gratis
Friskis & Svettis
kort, när jobbet
är gjort, glöm
ej, vila stort...

2018-07-06

  Nils-Robert
Semesterställen. Man ler.
2018-07-06

  Feliaxel VIP
Semestern är lika efterlängtad varje år
och då gäller det verkligen att koppla ifrån alla måsten
2018-07-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO