Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett alldeles för stort mått av ödmjukhet!

Ett alldeles för stort mått av ödmjukhet!
Det vägrar JAG att gå med på!
Jag tänker inte leva som en martyr!
Inte följa andras lag, deras uppfattning om ödmjukhet.
Hjälp, jag har vissa drag...
Som min mor.
Spelar hon schack, i och med att jag talar om drag, här och där?
Nej, det har hon aldrig gjort.
Och i termer av schack, så är HON matt.
Hon är en hon, och aldrig en man.
Hon skulle aldrig göra något sådant!
Gränsöverskridande.
Men så har jag inte talat om hennes gränser heller.
Gränser finns endast i Kartboken.
Thor Heyerdahl säger; "Gränser? Jag har aldrig sett några, men jag har hört att de finns i tankarna hos vissa människor."
(Thor Heyerdahl, Upptäcksresande 1914-2002)




Bunden vers av Mim
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-27 07:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim