Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO


Ljus

Nu tänder vi ett ljus
för bortgångna själar
och känner nattens ton
den fladdrande lågan
är rofylld och vacker
berörande för sinnet

Nu tänder vi stjärnorna
för ensliga vandrare
och de kärlekskranka
ett ledljus i natten
lika glasklart och milt
som läppars beröring

Nu tänder vi brasan
och känner beröringen
av kärlekens vackra sken
en glödande spegelbild
och ett rofyllt teaterspel
för trötta sinnen

Nu tänder vi lamporna
längs krokiga landsvägar
och ändlösa stigar
ett skymningens ljus
för den som söker
de glömda hamnarna

Nu tänder vi morgonen
den nya tidens ljus
i en outforskad värld
det brinnande skenet
kartan och kompassen
för framtida segrar

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 531 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-12-04 08:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint :)
2019-12-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
L jus för dem som var
J a & för oss som e´ kvar
U nderbart tänt, liksom den
S krift du fick så fint på pränt...
E ndast ett att önska
T rivsam rofylld advent!

2019-12-05

  Blomma-Stjärna VIP
Med vackra ord i fin språkdräkt tänds all slags ljus för både hopp och kärlek och kamp och tro på en bättre värld!
2019-12-04

  Kungskobran VIP
Framtidens segrar över ondskan
bildar pakt med Jesus
mot svält och elände
Låt oss vinna denna kamp
med hjälp av kärleken
och följa den bevingade ängelns
flykt mot himmelska höjder
i Faders och Sonens namn
Amen




2019-12-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Lysande dikten om ljuset, som vi så väl behöver!
2019-12-04

  Öknens Ros VIP
Varma bilder och varma ord
Lyser upp vår mörka jord
2019-12-04

  Feliaxel VIP
Fint om ljusets betydelse
2019-12-04

  överlevaren VIP
Lysande ord!
2019-12-04

  Maria Sundelin VIP
Ja låt oss fylla denna tid med hoppets lågor
2019-12-04

  ResenärGenomLivet VIP
De flesta ljus mår man så gott av...fin beskrivning av detta ljusa...
2019-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ljusets betydelse i olika sammanhang!
2019-12-04

  StinaJ VIP
Vackert och stämningfullt.
2019-12-04

    Lena Staaf VIP
Vackert komponerad dikt med ledljus som knyter ihop verserna. Sista versen ger också bränsle för att kämpa för en bättre värld.
2019-12-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO