Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Städernas stad

Stenlagda är gränderna
och ekar står på rad
vatten möter himlavalv
kring städernas stad
ån som flyter stillsamt
med näckrosor röda
neonljusen på kvällen
får blicken att glöda

Eksjös vackra vyer
för mig till beröring nu
barndomsljuva minnen
staden i hjärtat är du

Hus med röda fasader
anor från svunnen tid
musiken där vid torget
ur kyrkans andliga frid
husarer genom gatorna
så var idyllen en gång
rekryter på Ränneslätt
de omnämns i en sång

Eksjös vackra vyer
för mig till beröring nu
barndomsljuva minnen
staden i hjärtat är du

Vildparken så vacker
där tävlades det en tid
nu en plats för barnlek
i tillgivenhet och frid
vyn vid vattentornet
där många bytt ringar
en plats för kärleken
och minnen den bringar

Eksjös vackra vyer
för mig till beröring nu
barndomsljuva minnen
staden i hjärtat är du

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 349 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-09-18 10:46



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vackert
2018-09-22

  Eva Helene VIP
Så fint detta om en stad jag gärna besöker. Vacker och stämningsfull bild därtill.
2018-09-19

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till ditt hjärtas stad!
2018-09-19

  P-E-H
Vackert och finstämt med flyt och rätt rim i raderna.

Underbart skaldat!
2018-09-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
U tan tvekan är
L äget fint, där
J agets <3-a är
O h ja, för ännu
* minnena väl bär!

2018-09-18

  Maj-Lis VIP
Fint om en plats där du har minnen
2018-09-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Nostalgisk tripp, fint diktad, om den fina staden Eksjö.
2018-09-18

  överlevaren VIP
Berättande ord om en stad jag ej besökt men som säger mig mer nu....intressant och spännande!
2018-09-18

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om en vacker stad
2018-09-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO