Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det faller

I frostens milda grepp
ses höstlöven falla
tiden går mot stillhet
dagarna blir kalla

Snöflingan från skyn
faller vackert ner
unik i sin skepnad
och man vill se mer

En drake mot himlen
stiger mot sin höjd
färggrann den dalar
då den känner sig nöjd

Ett spel för äran
schackpjäserna går
faller gör förloraren
det de nu förstår

Goda från svarta moln
faller regndroppar klara
men tårarna på kinden
vill inte någon bevara

Där vinden har sin gång
och piskar ganska hårt
far träd som plockepinn
tragikomiskt och svårt

Dis över grynings äng
faller så stillsamt skönt
där dansar älvor i ring
och gräset andas grönt

Faller för varandra
gör kärlekens äkta par
söker de så finner de
av ödet de får svar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 505 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-03-10 07:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra dikt :) Gillar! :)
2021-03-15

  AiA Maria den fria


Fallande
i tillåtande
rikedom i liv

Tack!
2021-03-14

  Blomma-Stjärna VIP
så vackert -
för poetens fina rader jag faller!
2021-03-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker naturpoesi i fint rimmad dikt!
2021-03-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fallande talande
rader tog oss med på
en vindlande tur som
blev till ett drama i
väder och vind, som
slutade gott, ja kanske
paret föll, höll, för att
varandra krama...


2021-03-10

    Lena Staaf VIP
En vacker dikt om allt som faller, stilla eller dramatiskt. Och på de sista raderna kärleksfullt och varmt om att falla för varandra.
2021-03-10

  Marita Ohlquist VIP
En fin text från poetens penna!
2021-03-10

  M.Eta
vackert skrivet!
2021-03-10

  Maria Sundelin VIP
Gillar din uppställning av alla former av att falla som finns
2021-03-10

  Kungskobran VIP
Fina rim och flyt i denna målande dikt
2021-03-10

  Öknens Ros VIP
Underbara poetiska rader!
2021-03-10

  Feliaxel VIP
Vackra rader
2021-03-10

  wiria77
så fina rader
finner inga ord
du är poetisk som få
2021-03-10

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbart skrivet! Fina bilder målar du...och använder så fint ordet " faller" i olika sammanhang
2021-03-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO