Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


En liten nalle

En liten nalle har vänner
många som han känner
De dricker te var kväll
om han är riktigt snäll

En liten nalle läser en bok
han blir både vis och klok
Han vet därför nästan allt
frågor han får i tusenfalt

En liten nalle spelar boll
på de andra har han koll
Publiken tycker det är roligt
att han vinner är troligt

En liten nalle har tur
slipper sitta i en bur
Nallen vill frihet känna
tråkigheter vill han bränna

En liten nalle åkte tåg
många länder han såg
Om resan han vill informera
sina vänner och flera

En liten nalle måste ha
åtta kramar varje da
fyra pussar och en slurk
honung ur sin burk

En liten nalle alltid glad
det bor i våran stad
En liten nalle ifrån mig
vill jag ge till dig

En liten nalle måste sova
många timmar vill jag lova
annars blir han trött
god natt och sov så sött

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 473 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-21 08:24



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
guldkorn för barn och barnet inom varje vuxen!
2018-11-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken trevlig och mysig dikt, att läsa för ett barn!
2018-11-22

  Maria Sundelin VIP
Nallar och eller andra kramdjur är guld värda
2018-11-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja på s*lsida med
Nalle gott glida
se Nalle sprida
sin timida solida sida!
Bara att hänga med och
järnet sitt själv smida...
2018-11-21

  ResenärGenomLivet VIP
Jag tänker som Anya att det skulle kunna bli en barnbok med fina rim...
2018-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text om en liten nalles liv!
2018-11-21

  Anya VIP
Så söt text. Skulle passa i en barnbok tänker jag. Läste mycket för mina barn när de var små. Då skulle denna ha passat.
2018-11-21

  M.Eta
Söt text, har alltid gillat nallebjörnar. Fick en fin äkta teddybjörn av mina föräldrar när jag var 18 år och tog examen,( ”kelat sönder”2 st. i tidigare barndomen). Den sitter och pryder min säng nu.
2018-11-21

  lodjuret/seglare VIP
Försökte få rytm och sång i texten, men se det gick inte alls, den var rimmad i och för sig men ej dansant likt en vals. Känns ibland som att texten skall läsas utan alltför stora förväntningar på känsla och darr, passar en att sjunga till gitarr, kanske bara som se på o vattna den växten...
2018-11-21

  Feliaxel VIP
Alla skulle behöva en nalle att krama
2018-11-21

  Lars Hedlin
Mycket fint :)
2018-11-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO