Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten pojke

En liten pojke han är glömd
i garderoben sitter han gömd
händerna över sitt hjärta
skakar i kapp med sin smärta

En liten pojke förlåter
hon som gör så han gråter
knäpper sin händer och ber
han orkar snart inte mer

Solen går ner för dagen
en liten pojke blir slagen
ryggen hans är färgad blå
han har ont, kan ej förstå

En liten pojke är fem vårar
får ofta torka mammas tårar
pappan kommer och han går
ingen ser hur pojken mår

Solen den går upp för dagen
pojkens mamma är utslagen
med hjälp av sprit hon flyr
klunkar i sig tills hon spyr

En liten pojke han vaknar
kärlek och glädje han saknar
från gömstället hörs skrik
sväljer känslor starka i panik

En liten pojke blir stor
han saknar sin far och mor
han tar ingenting för givet
det enda han är livet

En stor pojke ofta gråter
barndomen får han aldrig åter
minnen har satt djupa spår
i själen brinner djupa sår

En äldre pojke åter ler
det är sig själv han ser
i barnen där på stranden
han tar dem uti handen

En liten pojke söker ej mer
kärlek och glädje han nu ser
en liten pojke är inte glömd
i kärlekens hjärta nu är gömd

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 361 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-30 05:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Berörande berätta...orden tar sig långt in i hjärtat...
2019-06-01

  DavidM VIP
En stor berättelse i dessa rader. Den berörde att läsa.
2019-05-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande målar du skrämmande bilder ur mångas barndom. Ändå kan livet le till slut i när barnbarn finns att älska.
2019-05-31

  överlevaren VIP
Orden griper mitt hjärta....
2019-05-30

  Kjell Åhsberg
Fint rimmad levnadsteckning av en sorglig uppväxt. Tyvärr alltför vanlig och får därför inte glömmas bort.
2019-05-30

  Maria Sundelin VIP
Man önskar att alla fick ha det bra
2019-05-30

  Pilträd
Sorglig och berörande <3
2019-05-30

  Feliaxel VIP
Ett berörande livsöde
Tyvärr mångas verklighet
2019-05-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO