Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Demonstranterna

Politiken härjar i älgarnas skog
hela naturen har fått nog
Skogens konung manar till kamp
för djur, växter och svamp

De samlas på bergets topp
till tinget som gjuter hopp
Räven med sin röda man
smyger bredvid tall och gran

Björnen med sin bruna päls
örnen flyger som på räls
Råddjuret på staplande ben
kommer dit men något sen

Lodjuret med öron så skarpa
syrsan spelar på sin harpa
Alla djuren visar sitt stöd
för skogen som snart är död

Älgen säger i sitt långa tal
att nu finns här inget val
Människan måste rotas ut
innan skogen vår tar slut

Djuren bildar så en grupp
som till regeringen åker upp
Med plakat de vill demonstrera
och få politikerna att reagera

Det måste bli ett slut
på allt som släpps ut
Nu måste vi leva samman
i allvar och i gamman

Skogen hotas av tidig död
det var så budskapet löd
De folkvalda rev sig i baken
men lovade att fundera på saken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 377 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-09-06 08:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA djurens rätt ..Ödmjukheten måste börja redan på gräsrots nivå!
2018-09-10

  DavidM VIP
Mycket bra och viktig text.
2018-09-07

    ej medlem längre
Som en modern fabel i både vass och humoristisk ton. Gillar särskilt avslutet.
2018-09-06

  Palett
Bra text med humoristiskt budskap !
2018-09-06

  morgonstjärna VIP
den här var både viktig och humoristiskt skriven. Riktigt bra alltsammans !
2018-09-06

  Blomma-Stjärna VIP
Angelägen o läsrolig!
människans har inte tagit hänsyn till skog och djur -
- Det måste bli ett slut på allt som släpps ut - ( avgaser, bilbrus, flygplansoljud, utsläpp av giftiga ämnen m.m. )
2018-09-06

  StinaJ VIP
Älgarna demonstrerar, älgarn har fått nog. En bra text av poeten som skulle passa lika bra i den gamla låten av James Hollingworth och Karin Ljungman.
eller som slagord för miljörörelsen.
2018-09-06

  Öknens Ros VIP
Det finns en låt om älgar som fått nog och demonstrerar, minns inte vem som sjöng.
2018-09-06

  lodjuret/seglare VIP
Sista två raderna känns berättigade, extra delikat och intimt, även om det är 'litet privat'...
2018-09-06

  M.Eta
Fyndigt skrivet om djurens bostad. Vad har vi för rätt att förstöra för dem?
2018-09-06

    ej medlem längre
Det är på tiden att någon för djurens talan innan deras marker är förstörda!
2018-09-06

  Feliaxel VIP
Fyndigt skrivet om klimatproblemen
2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO