Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Veckans dagar

Måndag veckans första dag
gjord för att ta nya tag
arbetsplatsen står och väntar
om helgen vi gärna skämtar

Tisdag veckans tyngsta dag
kroppen känns en aning svag
inget roligt finns att göra
grannen vill man inte störa

Onsdag går av bara farten
ingen slöhet märks i starten
kvällen bjuder liten fest
det känns allra, allra bäst

Torsdagen vi knappast märker
tankar på roligheter stärker
dagen den går ganska lätt
på jobbet känner man sig mätt

Fredag morgon vilken lycka
inga krämpor, svårt att tycka
skönt med avkoppling och ro
semesterkänsla må du tro

Lördag skön och ledig dag
mat i goda vänners lag
samvaro med lek och sång
pågår hela natten lång

Söndag bör vi gå till kyrkan
hämtar där tillbaka styrkan
veckan lider mot sitt slut
snart en dito står på lut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 542 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-03 07:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin dikt och dagarna de går så fort, det är bara att hänga med...:-))
2018-07-07

  Nanna X
Tack för läsning
sparar till agendan!
2018-07-04

  StinaJ VIP
Veckans alla dagar, så igenkännande du diktar om dem.
2018-07-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Roligt diktat om veckans dagar!
2018-07-03

  Marita Ohlquist VIP
Härligt skaldat om veckans olika dagar!
2018-07-03

  Larz Gustafsson VIP
Mig behöver ingen tvinga att gå på kristet möte varje söndag.
Det gör jag med glädje, för att jag älskar Jesus och vill höra Honom tala.
2018-07-03

  lodjuret/seglare VIP
Trodde att folk gick i kyrkan av lätt tvingande skäl. Särskilt före omkring 1970... Men roligt är det att ha ett tema att rama in skrivelser med. Skönskrift eller goda försök bör uppmuntras.
2018-07-03

  M.Eta
Roligt skrivet om veckodagarna. Som pensionär får man ibland tänka efter ”vad är det för dag idag”. Ganska skönt att inte ha vånda på söndagskvällen för att ha en arbetsvecka framför sig.
2018-07-03

  Nils-Robert
Kul dikt
2018-07-03

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=mGgMZpGYiy8

2018-07-03

  Larz Gustafsson VIP
Detta påminner mig om en viss låt med The Cure...
2018-07-03

  Feliaxel VIP
Veckans alla dagar
Kanske inte alla behagar
2018-07-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO