Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spridda känslouttryck

Vissa går i trasiga kläder
en del önskar ha det så
Skor och byxor är slitna
många har svårt att förstå

Vissa bor på en parkbänk
under himlens öppna famn
En del kan inte tänka sig
leva i trygghetens famn

Vissa lever av att stjäla
och tycker det känns bra
En del kan mörda vänner
för att få det de vill ha

Vissa skor sig på andra
utan att känna skuld
en del blir aldrig nöjda
förrän silver blivit guld

Vissa skänker till många
utan att få något tillbaka
En del bryr sig sällan om
det de faktiskt får försaka

Vissa kan inte tänka sig
att dela med sig till andra
En del tror att de är ensamma
om att här i världen vandra

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 280 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-06 07:07



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Som jag till exempel, hihi.
2021-10-11

  Eva Langrath VIP
Tänkvärda ord.
2021-10-06

  lodjuret/seglare VIP
En del människor uttrycker sin smak i förebråelser och själv kan en vilja uttrycka sig som en egensinnigt utslag av såväl förbittring förklätt till humor. 'Inte skall du väl ha de där byxorna på dig idag?' och som svar på det repliken 'Publiken vill nog inte se trosorna då jag bevistar gatan, utan att jag har benkläderna på, men annars kan jag hålla med dig, de skulle kunna bäras på armen likt en kypares kastade handduk'. Men jag väljer även att här kommentera sista versen med ett citat 'Vi är alla i en öken'. Bara en del av citatet finns med, av utrymmesskäl, glömska eller 'annat val'. Nej, här kommer 'resten'. Ingen förstår någon'. Vilket väl är en sanning med modifikation. Orden i verserna verkar att i korthet sammanfatta vad moralen har att säga om 'den moderna människan'. Om hut att vara sig själv närmast, bokmärket sitter som gjutet förstås.
2021-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Jättebra text att läsa och fundera på.
2021-10-06

  Solstrale VIP
Klockrent speglar du människans samvetes promenad!
2021-10-06

  Feliaxel VIP
Alla är vi olika på gott och ont
2021-10-06

  Öknens Ros VIP
Människan komplicerad, oförutsägbar, i stånd till det mesta.
2021-10-06

  AiA Maria den fria

Tack för speglingar väl värda att reflektera över!
2021-10-06

  Lottie Ålhed VIP
En sammanfattande genomgripande dikt.
2021-10-06

  Maria Sundelin VIP
Kloka tankar
2021-10-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO