Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid att leva

När vardagens sysslor
blir svåra att hinna med
när stressen tar överhand
och humöret går ur led

Då bör vi ta det vackert
och sätta oss en stund
och sluta gå på tomgång
var eviga sekund

Vi springer från oss själva
vårt innersta lilla jag
vi glömmer bort adressen
och meningen med vår dag

Runt stigarna växer blommor
och fåglarna hörs i skyn
men vem tar sig tid att stanna?
och njuta av denna syn

Vårt hjärta behöver stillhet
vår ande behöver ro
som plantan behöver näring
för att växa och kunna gro

Dagarna kan förljuvas
få mening och stimulans
om hjärtan får tid att leva
och komma i balans

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 581 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-08-15 09:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En viktig påminnelse om stillhet och lugn som får oss att växa och gro.
2018-08-19

  Palett
En mycket bra sann text om vårt behov av stillhet och ro. För att kunna utvecklas som människa !
2018-08-18

  Janina Kaminska
Kloka ord att minnas.
2018-08-17

  Stay Golden
Genius!
2018-08-16

  Blomma-Stjärna VIP
Den här dikten älskar jag!
2018-08-15

  Yrre VIP
Ljuvlig!
2018-08-15

  Änglaögon
Så sant, att ta en paus från vardagen gör en så gott.
2018-08-15

    ej medlem längre
Mycket klokt och bra skrivet! Tar man aldrig tid till vila blir man sjuk.
2018-08-15

  Eva Langrath VIP
Fint om vikten av att stanna upp ibland.
2018-08-15

  Larz Gustafsson VIP
Jag fick kärlkramp.
2018-08-15

  DavidM VIP
Fint om rörelsen som tar vid när vi stannar upp.
2018-08-15

  M.A.J.R
Fylld med sanning och härlig att läsa.
2018-08-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Så klokt du tänkt oh diktat! Stress förstör det mesta.
2018-08-15

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader
2018-08-15

  Marita Ohlquist VIP
Kloka ord på hög nivå!
Bra skrivet.
2018-08-15

  Lars Hedlin
Mycket bra framfört med djup och känsla!
2018-08-15

  Maria Sundelin VIP
Igenkännande
2018-08-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO