Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samlaren

du gick där med krökt rygg & letade
efter någon eller någonting
som kunde lära dig älska
din sjukdom

men jag kunde inte se dig
inte höra dig
bakom väggarna
av mina egna bekymmer

förlåt
för det

med ord som klor
rev du hål på min trånga kikare
på mitt tunnelseende
& jag kunde plötsligen se
på bredden

jag var inte den enda
i den här familjen

i de nyöppnade sprickorna
försökte jag röra mig närmare
& närmare
men snubblade
tillbaka till platsen
där man utom räckhåll
försöker att nå

dit sekunderna blir till år
dit din tår hann att åldras
medan jag såg på
från håll

förlåt
för det

men jag hittade
mitt mål
i mina drömmar

där
lyckas jag stjäla
ett förstoringsglas
som jag använder
för att samla prickar
ur ditt register

jag samlar & samlar
tills jag samlat nog
för att ge dig
ett färdiglagt pussel

en stjärnkarta
som kan visa dig vägen
fram till vägen
som leder framåt igen




Fri vers (Fri form) av F.A.R
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-28 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

F.A.R
F.A.R