Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
©HenrysDotter


Där min själ för evigt är förlorad.

Till gränderna
vid Montmartre
tankarna ofta far iväg
där min själ
för evigt är förlorad
vid de små gallerierna
doften av olja och terpentin
när koboltblå och ockra
blandas vid stafflierna.

Det viskas om magi och mystik
i gränderna vid Montmartre
där tvätten hänger på rader
när tonerna från Offenbach
hörs mellan husen
och man förnimmer
fraset från tyllen
i de blodröda cancankjolarna.
När takten ökar
som i galopp
och strumpebanden blottas
rusar blodet hos herrarna,
de med sina höga hattar
och tvinnade mustascher.

Det viskas om magi och mystik
i gränderna vid Montmartre
där min själ för evigt är förlorad.




Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 317 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-06-27 21:51



Bookmark and Share


  DominiQueen
vacker gestaltning av Paris och lite av:
"la Belle Époque" en härlig kanske mest för männen frivol tid, men visst hade det varit kul och dansa CanCan om det var "se-men-inte-rlra" och det respekteras och garanterades med livvakter runt våra älskade och då exponerade i spetsar så vackra underliv. Vet ej om ryktet stämmer att vissa dansade utan mamelucker eller trosor under de frasande kjolarna?

Paris...Paris så bra Du ordar i känslan....

Bon Journée
DominiQue
2018-07-03

  morgonstjärna VIP

Henri de Toulouse-Lautrec i ett nötskal! underbart!

2018-06-29

  Goraxy 89 Orion VIP
Förlora sin själ i något är ju bara ett talesätt - Att verkligen FÖRLORA den däremot är djupt tragiskt men sådant har hänt - (svenskar tror ju i allmänhet att talet om en odödlig själ bara är religiöst skrock!) - Mycket beklagligt det också !!!
2018-06-29

  Cikoria Blå VIP
Härlig medryckande text.
2018-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?

Det var Jesus Själv som ställde frågan.
2018-06-27
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter