Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill bli hel - en sista gång bara, en sista gång snälla.


Jakten på mitt mänskliga varande

Klockan är slagen sent, flaggan halas och havsörnen tornar upp sig ovanför granntopparna.

I tät följd strilar skatorna och kråkorna efter likt pärlband av rasslande kedjor vilka förankrar en båt som ska förtöjas vid en kaj.

Varulvsläten klär in skogen. Med sina ylanden, sveper den in den solmogna och varma sandstrandens små korn.

Det är både otäckt och förebådande fruktansvärt på samma gång. Någonting läskigt är i vardande...

Skogen har fått liv - den ekar av insekter, knott och tyg.

Insekter prasslar, skalbaggar rasslar, skogsmusen som en rännil förbi kattens mjuka kvicka tassar.

Men detta är ingen sagostund.

Inatt brinner hela mitt hjärta itu, där i stoffet av sommarpyrande skogsvarelser.


Skriken från den majestätiska kronhjorten,

som i en Bruno Liljeforstavla skallar i fjärran.




Prosa (Fabel/Saga) av Soulfulsurfer
Läst 325 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-08 23:27



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Mycket märg i denna
2019-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Soulfulsurfer
Soulfulsurfer