Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


och ändå

 

I alla ensamheter simmar en kvinnas röda dragningskraft. Och är det då inte konstigt hur det tomrum känns sidenvitt i sin längtan. Ur klander föds fruktan. I dig ska jag födas oförstörd och stark. I mig ska jag låta svagheten övergå.

I natt vänder jag inga stenar, samlar inga farhågor, vattnar inga ångestdrivor.

I alla verkligheter samlar en kvinna livets ögonlock. Lägger dem under huden och låter de blundande sova i märkligheten.

I morgon spinner månen sina silvertrådar över en kvinnas bröst. Mönstren väcker lusten hos den som förmår att se skimret av sanning i hennes ögon.

I alla tillhörigheter drunknar en kvinnas röst.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-28 22:52



Bookmark and Share


  BenGust VIP
"Vattnar inga ångestdrivor" är utsaga
som driver in mot hamn av stiltje
och tillförsikt. Din text känns
märkligt gedigen.
2018-07-21

    ej medlem längre
bra!
2018-07-10

  Gunnar Hilén VIP
förlåt...märkligheten förstås !!! eller värkligheten kanske....
2018-07-03

  Gunnar Hilén VIP
när en kvinna skriver om - som jag läser - både åtrå och en längtan efter utsläckning, blir man intresserad av hur allt hänger ihop. Och allt detta hittar man i verkligheten.
2018-07-03

  Respons VIP
En text som förmedlar både hopp och förtvivlan. Men kanske mest att det finns en väg som leder framåt.
2018-06-30

  Respons VIP
En text som förmedlar både hopp och förtvivlan. Men kanske mest att det finns en väg som leder framåt.
2018-06-30

  Blomma-Stjärna VIP
det finns klokhet och tillit i denna text;
naturen själv känner längtan och har sin dragningskraft, så och kvinnan...
men medan naturen inte kan annat än vara äkta, måste människan möta sig själv och sina minnen och kämpa för sin sanning...
- skimret av sanning är bindemedlet mellan mannen och kvinnan!

Fin text som ger mig glädje att läsa!
2018-06-28
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP