Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag du världen

Det går att blunda och se
Det går att gråta och le
Du är du även utan ögonen vackra
Du kan gå, du kan springa, du kan stapla

Gränser är till för att hindra oss att gå över dem
Men en påstådd nödvändighet skiljer de vän från vän
Låt oss inte begränsas av andras skräck och skrock
Låt oss hoppas, över floder, länder, en och annan stock

Omfamna den gud de vill få dig att tro att du inte är
Omfamna barnet inom dig med bananen bar och skär
Omfamna apan som för söta rumpor har fattat smak
Omfamna mannen som fortsätter stå med ryggen rak

Du är mer än dina tankar, även om dessa är kul att leka med
Du är mer än vad ord kan visa, kom ihåg, det finns ingen sked
När allt du ser är de svarta murarna tornandes över våra sinnen
Se till att du vet att de kan sprängas i bitar med varma minnen

Jag vet ingenting om hur världen eller mänskligheten ska bli
Men jag vet någonting, jag vet vem som skapar den, det är vi
Så när du vill distrahera dig från världens ständiga, eviga skri
Har du här några rader med ord som kanske kan stå dig bi




Bunden vers (Rim) av Bakom ridån
Läst 343 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-29 19:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En okänd man, gjorde skillnad.
2018-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån