Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Making weight


Svetten droppar

Törsten är olidlig

Med en plastkopp skrapar jag bort svettdropparna från min kropp.

Synen spelar mig ännu ett spratt.

Är det en hallucination?

Eller

En hägring sänd från helvetet.

I fantasin fingrar jag på ett immande glas med lemonad.

Jag ser märkliga syner

Tiden i Bastun tär på kroppen

På mitt medvetande.

Min kroppsuppfattning

Det är ett helvetiskt kval.

Ett elddop.

Håller jag på att bli galen?

Trötthet blandas med en smått vansinnig längtan efter avkylning.

Jag går in och ut ur värmen.

Ser mig själv i spegeln, flyktigt, utanför saunan.

De ihåliga ögonen

med de karaktäristiska
svarta ringarna strax
inunder skrämmer

och för mig stegvis
in i ett mardrömslikt, tillstånd.

Som i en svartvit film

En sorts obegriplig Bergmansk ”Noir”

Håret och luggen, är blöt, det smetar åt mot pannan.

När jag är en ”hårsmån” från kollaps stegar jag ut.

Dags för fas 2

Inte dricka, inte äta.

Oändliga timmar.

Bara jag och karaktären.

Vi är ”kompisar”!




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-29 20:00



Bookmark and Share


  Viksten
Härligt flöde i dikten
Bra sammanhållet
Tar av mig kepsen och bugar
2018-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP