Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten tid vi vandrar här...

Hur än vi mäter -
Tiden är exakt

knapp ibland
ibland långsam -

grubbel och käbbel
smärta och oro
gör en dag till ett svårt prov
medan en minut i kärlekens famn
känns
som evig
nåd.

Tiden som jag har slösat bort
finns inte idag
-
jag kan varken ändra
spara eller vända tid!

mina underbara vänner
våra minnen, vårt hopp
våra drömmar
också våra döda
hela jorden

körsbärsfläckarna på linnet
ljudet av grus under cykelhjulet
solen på huden
och doften av kaprifol

lägger vårt livs pussel
i stjärnbeströdda tunga
händer

- K
Ä
R
L
E
K




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-06-30 00:38



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Gillar din beskrivning av tiden som ett minne. Visst är det så att vi "konseverar" det som vi vill hålla kvar.
2018-07-06

  Janina Kaminska
Många kloka tankar att spara. Bokmärker.
2018-07-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Kärlek, av alla slag är livets viktigaste ingrediens! Om alla ändå finge uppleva den, så kanske världen vore bättre. Många bra tankar i din fina text.
2018-06-30

  Kungskobran VIP
... med möda och stort besvär.
Fint fångat av dig
2018-06-30

  Respons VIP
Viktiga tankar om hur vi förvaltar våra korta liv på den här jorden.
2018-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP