Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repris tidigare publicerad 2010 Foto: Eget


Sommarmorgon

stilla vind som rasslar löv
kaffe i koppen
ansiktet mot solen

barnets skrik
genom grannens fönster

målarnas prat
om dansen på Nor

garagelängan som färgas röd

lapphundens skall
katt på gång

tystnad en stund
sluter ögonen

i stolen intill
din varma röst

inne staplas
kartong på kartong

© Eva Langrath 2010

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-06-30 10:42



Bookmark and Share


  BenGust VIP
"Garagelängan som färgas röd" och
"staplas kartong på kartong" vittnar
om någon typ av förändring eller
förnyelse. Detta bidrar till rörelse.
Något händer uppenbarligen vilket
gör texten mer levande. Sommarmorgonen registreras och
fästs på näthinnan medan intrycken
bearbetas.
2018-07-04

  Fulbergarn
snyggt avslut, verkligen
2018-07-04

  Jan Widströmer VIP
Stämningsfullt, men kartongerna lite gåtfulla och bryter av .... Flytt på gång?
2018-07-01

  Viksten
En utsökt
vacker dikt
2018-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP