Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alkoholens välsignelse...


Damcykeln!

Mannen närmade sig 80 år,
envisades med att cykla, en
damcykel, det borde fungera
vänster fot på höger pedal,
höger fot på vänster pedal,
det bar iväg, vådligt vingligt.

Förundrad iakttogs mannen,
färden slutade i asfalten, blod
på vägbanan, ett par tänder
glänste i solen - utslagna.

Kanske modet kom sig av
för många snapsar, det var
midsommar, omdömet var
grumligt.
Alkoholens välsignelse och
förbannelse vilade över en
ofattbar övertro att cykla
växelvis...




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-30 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje