Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om stjärnors uppgång och fall


Upp som en sol

Upp som en sol


Få har förstått
Stjärnans lott
Nya kommer
Glansen falnar
Ekonomin krasar
Fall och förfall
Upp som en sol och
Ner som en pannkaka




Fri vers av Gunnar Barkenhammar
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-30 14:22



Bookmark and Share


    Khayyam
Nick Cave:
"...stars have their moment, and they die" från Are you the one I have been waiting for



tror man ska tolka det som att skönhet och framgång är kort

många år senare lekte jag med tanken att det är riktiga stjärnor han avser och de lever ju i miljarder år

det är ju också ett sätt att tolka "moment", det ger termer som kort eller förgänglig en helt ny innebörd

stycket blev ännu vackrare av friheten jag tog mig

2018-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar