Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har gjort bort mig igen!

Jag var hos en familj...
Hushållspapper skulle
fyllas på... De pekade mot
ett hörn och sa, tryck mot
väggen där lite, så öppnas en dörr,
jag tryckte, väggen ramlade ner...

Jag var hos familjen igen, ingen hemma där
då mer än jag, jag skulle bli hämtad om en
timma... Tiden smög sig fram, en minut
kändes som en kvart...

Då såg jag att ugnsluckan var alldeles brun...
Jag tog bort det bruna, började stänga
luckan, då fick jag luckan i handen...

Då började svetten att rinna på mig...
Jag tänkte inte nu igen...
Men jag hade tur fick den i rätt läge...
Puh... Vilken lättnad...

Häromdan skulle jag hos min familj värma
upp vatten i vattenkokaren... När jag fyllt
på med vatten och fått igång den, gick jag
mot kylskåpet för att plocka fram ost,
smör och pålägg o s v...

Då hade jag helt plötsligt en rostfri ring i ena
handen, den var blå- och rödmarkerad...

Sjutton gubbar tänkte jag, var hör den hemma,
på vattenkranen kanske, där såg jag att det
fattades något, jag la dit den där...




Övriga genrer (Kåseri) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-30 16:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt