Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Singelolycka

Singelolycka
helt ensam
stackars olycka

bland alla
lyckliga
och lyckade
kan man tycka

I wish sa olyckan
som gick på kryckor
en ren fetisch
att det fanns
betydligt fler olyckor

trött på
att alltid få itutat
från de små lyckorna
som ville trösta

med allt
inlåst inrutat
sa de små hycklarna
höll hårt i nycklarna

en olycka kommer
sällan ensam

ska vi rösta
skrek olyckan
mycket trovärdigt
vid det här laget

då är väl jag
undantaget
jag är ju
liksom singel va

lyckan däremot
med hur mycket
dingeltingel
och skrot
hon än lät sig smycka

lyckades aldrig
riktigt övertyga
om äktheten
i sin lycka

hur hon än sjöng
till alla lyckan bär

både här
och där

nu blir jag
rätt nervös
bespara mig
den förljugna trösten

jag gillar bättre
lyckan kommer
lyckan går
sa singelolyckan

med lätt religiös
rörelse i rösten
det rör vid mina sår

jag ägnar mig
gärna åt depression
under våren och hösten

men sommarn
är min sa lyckan

försvinn
kom svaret

den som sparet
han haret

sa en vis
gammal kråka
sluta bråka

när olyckan är framme
gäller det att hitta
lyckan i olyckan

hellre olyckan
i lyckan

sa den ensamma
stackars singelolyckan




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-01 10:30



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och lite klurigt diktat! Jag drog på smilbanden. Ingen lycka är beständig. Livet bjuder på både och.
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren