Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets frö



Mina drömmar
ligger i förväntningarnas frökorg

sprids, virvlar runt
i längtans vindar

en del landar i bördig jord
utvecklas till starka plantor

andra hamnar på obrukbar mark
torkar, inkapslade i sina höljen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-07-01 11:40



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Så gror vi,skapar rötter o växer när tid är...varken förr eller senare utan i exakt rätt tid...sådan är naturens naturliga flöde

Tack!
2018-12-02

  överlevaren VIP
Dina ord sår mycket klokhet....
2018-07-16

    Birgersdotter VIP
så sant..så är det
2018-07-11

  Feminaz
Så förunderligt fin och levande text!
2018-07-09

  ResenärGenomLivet VIP
Så bra beskrivet...ja, just så är det...
2018-07-07

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra och bärande bilder kring våra förhoppningar och allt det andra.
2018-07-03

  Gunnel Eriksson VIP
Vackert och klokt.
2018-07-03

    Peter Söderqvist
Vävtmetaforen för drömmar är så fin.
Klokt skaldat.
2018-07-02

  ULJO
Utan drömmar inget liv
2018-07-02

  Niliboy
Såningsmannen hoppas på god skörd,
Men ibland så för vinden fröna till tistlarna! Men det blev ändå en god skörd.
2018-07-02

  MALVAA VIP
En tavla av ord frö
fröna som planteras av en god person som DU
2018-07-02

  Maria Sundelin VIP
Drömmar är livets näring
Kramar
2018-07-02

  Blomma-Stjärna VIP
så fint så!
2018-07-01

  Kungskobran VIP
När fröna kommer ut
då blir det krut
de växer så det knakar
så att marken knakar
men dom måste skötas bra
annars blir det ingenting att ha
2018-07-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Precis som allt annat i naturen. En del är livskraftigt, annat inte. Mycket bra skriftat i fina metaforer.
2018-07-01

    ej medlem längre
Vilken målande text om livets alla möjligheter. En av dina styrkor är verkligen att hitta en träffande bild.
2018-07-01

    ej medlem längre
Fin bild av livets glädjeämnen och missräkningar!
2018-07-01

  Öknens Ros VIP
Vissa gror, andra inte, allt beror på omständigheterna och förutsättningarna.
2018-07-01

  Ess VIP
wow, så fint<3<3<3<3
2018-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP