Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om Semesterjobbaren = Nästa Kapitel

 

 

 

 

Semesterjobbaren jobbade på och jobbade på allt ifrån hotell till hospital. Nu medan så få andra medborgare arbetade, fann han det både skönare och meningsfullare : att fylla hårddiskarna med svårknäckta uppgifter, att rensa tjuvfiskarna från falsk polisutrustning, att förse rastplatserna med renskrivna pappersrullar, att hålla regnet på fortsatt distans. Kort sagt sökte semesterjobbaren färdigställa halva 2018, innan höstkanten skulle få landmassan att känna sig kränkt - kanske börja spricka itu igen. Juni visade sig ha haft gynnsammare tanketorka än han trott. Så under kvällarna gällde bara att ro hem till Julie med alla fuktiga bärkorgar som semesterjobbaren förtjänat vänta gott på.

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-01 14:22



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en finurlig tanke - att få landmassan att känna sig kränkt, i dessa tider när det enda saliggörande tycks vara just detta, att kunna säga att man känner sig kränkt...
2018-07-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP